Günümüzün hızlı yaşam temposu göz önüne alındığında, şantiyelerden halka açık etkinliklere kadar uzanan güvenli ve verimli çözümlere duyulan ihtiyaç hiç bu kadar kritik olmamıştı. Bu yapılar, güvenlik ihtiyaçları için hızlı ve güvenilir çözümler sunma konusunda oyunun kurallarını değiştiren unsurlar oldu. Bunlardan metropol kabin modelleri de , güvenlik ve işlevsellik sağlayan en son teknolojik gelişmeler ve özelliklerle öne çıkıyor. Modern tasarlanan bu yapılarda genellikle yüksek çözünürlüklü kameralar, gece görüş özellikleri ve hareket algılama sensörleri dahil olmak üzere son teknoloji gözetim sistemleri kurulur. Bu kameralar sürekli bir görüntü sağlar ve kullanıcılarının tesisin her köşesini sürekli olarak izlemelerine olanak tanır. Video ayrıca bir kontrol odasında canlı olarak yayınlanabilir ve kayıtları ileride başvurulmak üzere bulut sistemlerinde saklanabilir.
Herhangi bir güvenlik kurulumunda iletişim çok önemlidir. Nitekim bu yapılar artık interkomlar, iki yönlü telsizler ve hatta uzak yerlerde uydu telefonları ile tam teşekküllü entegre iletişim sistemleri ile tasarlanmaktadır. Bu, acil bir durumda güvenlik personelinin ekibinin diğer üyeleriyle en kısa sürede iletişime geçebilmesini veya takviye isteyebilmesini sağlar. Bazı yapılarda ek bir avantaj olarak, kalabalığı kontrol etmede veya önemli herhangi bir duyuru yapmada yararlı olduğunu kanıtlayan bir genel seslendirme sistemi bulunmaktadır. Basit kilit ve anahtar günleri kesinlikle geride kaldı. Biyometrik sistemler söz konusu olduğunda, parmak izi veya yüz tanıma, yapının yalnızca bunu yapmaya yetkili kişilere erişim izni vermesini sağlar. Bu, yasadışı giriş olasılığını kesinlikle azaltır ve toplamda güvenliği en üst düzeye çıkarır.
Güvenlik personeli genellikle uzun saatler boyunca çalışır ve konfor, keskin bir uyanıklık ve etkinlik sağlamak için bir ön koşuldur. Bu nedenle, dışarıdaki her türlü hava koşulunda iç ortamı konforlu tutan klima ve ısıtma düzenlemelerine sahiptir. Yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri, yapının enerji tasarruflu bir çözüme sahip olması için iç sıcaklığın korunmasına yardımcı olacaktır. Günümüzün sürdürülebilirlik arayışındaki insanların çoğu, çevre dostu özellikleri kullanımlarına bu yapıları dahil etmiştir. Çatılar yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş panelleriyle donatılabilir. Bu sadece düşük karbon ayak izi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda elektrik kesintileri sırasında yapının kullanılabilir da sağlayacaktır. Sürdürülebilirliğe ilişkin diğer iyileştirmeler arasında LED gibi enerji tasarruflu aydınlatmaların ve düşük güç tüketimli cihazların kullanılması yer almaktadır.
Herhangi bir güvenlik ortamı için el ele giden bir başka husus da acil durum hazırlığıdır. Çoğu yapının acil durum müdahalesi için sahip olduğu temel ekipmanlardan bazıları ilk yardım kitleri, yangın söndürücüler ve acil durumlar için aydınlatmadır. Diğer önemli avantajlar arasında bu yapıların neredeyse tüm özelliklere göre özelleştirilebilmesi yer alır; ihtiyaçlara göre bu tür özellikler ve düzenler ve dahil edilebilir. İster depolama için ek alan, ister yerleşik masalar veya ekstra güvenlik takviyeleri olsun, özelleştirme yapının sahadaki benzersiz gereksinimlere cevap vermesini sağlar. Sadece bu da değil, bu yapıların hareket kabiliyeti, ihtiyaçların değişmesi durumunda kolayca yer değiştirebilmelerini ve dolayısıyla dinamik güvenlik ihtiyaçları için esneklik sunmalarını sağlar.
Zamanın tehlikede olduğu ve güvenliğin şantiyelerde en önemli öncelik olduğu günümüzde, bir unsur olarak öne çıkmıştır. Temel güvenlik çözümünü sağlamanın yanı sıra, böylesine çok yönlü bir yapı, çok değişken bir ortamda esneklik ve verimlilik açısından değer yaymaktadır. Nitekim güvenlik kulübesi giderek daha fazla uyarlanabilirlik için tasarlanmaktadır. Şehirdeki büyük bir şantiyeden erişimi kısıtlı uzak bir yere kadar, özel güvenlik ihtiyaçlarına uyacak şekilde özel olarak tasarlanırken hızla kurulabilir. İster geçici ister kalıcı olsun, özellikler maksimum güvenlik sağlayan ancak işlevselliğinden bir parça kaybeden sofistike bir dokunuşla birlikte gelir. Kamera teknolojileri gibi teknolojiler sayesinde optimum düzeyde kontrol ve herhangi bir güvenlik ihlaline anında müdahale edilmesini sağlar. Bu yapılar, en sert hava koşullarına ve izinsiz girebilecek diğer güçlere bile dayanabilecek sağlam malzemeler kullanılarak sağlam bir şekilde inşa edilmiştir; böylece içeride çalışan insanlar ve içerideki ekipman korunur.
Güvenlik dışında, konfor ve operasyonel verimlilik de bu yapıların sağladığı diğer odak noktalarıdır. Bu yapılar, iç sıcaklıkların çeşitli hava koşullarında sabit kalması için iklim kontrol olanaklarıyla donatılmıştır. Bu, bir sahayı gözetim altında tutmak için uzun saatler boyunca oturmak ve bazen fazla mesai yapmak zorunda kalabilen güvenlik personeli için takdire şayandır. Ayrıca, personele masa, sandalye ve depodan oluşan işlevsel bir çalışma alanıyla görevlerini yerine getirme olanağı sağlamak için ergonomik düzenler ve özelleştirilebilir iç mekanlara değer verilebilir. Bu yapıların çoğu geri dönüştürülebilir malzemelerle inşa edilir. Bu, yalnızca işletme giderlerini değil, aynı zamanda inşaat süreçlerindeki çevresel ayak izini de azaltır. Gerçek prefabrikasyon süreci, geleneksel yöntemlerle inşa etmekten çok daha az atık üretir ve daha az kaynak içerir; bu nedenle çevreye duyarlı projeler için tercih haline gelmiştir.